موتور خودرو چیست ؟

موتور در اتومبیل در حقیقت تولید کننده قدرت می باشد . موتور اتومبیل مجموعه از تجهیزات مکانیکی و الکترونیکی می باشد که در کنار یکدیگر سبب تولید کردن قدرت می‌شوند . موتور اتومبیل از اجزای خیلی زیادی همانند : سیلندر ، پیستون ، سوپاپ ، میل لنگ و… تشکیل می شود .

اتومبیل ها با توجه داشتن به کاربری از موتورهای متفاوتی استفاده می ‌کنند . موتور اتومیبل ها معمولا برحسب نوع سیلندر و آرایش سیلندرها اسم گذاری می شوند.

موتور اتومبیل نوعی موتور احتراق داخلی می باشد .

این گونه موتور‌ها با سوزاندن یک سوخت و آزاد کردن انرژی وجود داشته در آن تولید انرژی و در نهایت کار می  ‌کنند . در حقیقت اساس کار این موتورها را تبدیل انرژی شیمیایی سوخت به کار مکانیکی تشکیل داده است .

تبدیل انرژی شیمیایی به مکانیکی به چه معنایی می باشد .

با سوزاندن یک سوخت می شود انرژی شیمیایی وجود داشته در آن را آزاد سازی کرد . لازمه سوخته شدن سوخت سه چیز می باشد : سوخت ، هوا ، گرما ( جرقه ).

در موتور اتومبیل سوخت با نسبت مشخصی با هوا مخلوط شده است و به واسطه جرقه شمع محترق می شود . انرژی حاصل از انبساط سوخت سبب حرکت کردن پیستون در داخل سیلندر شده و در نهایت این اتفاق سبب حرکت اتومبیل می شود .

موتورهای چهار زمانه :

تمامی اتومبیل هایی که در دنیای امروز از آن‌ ها استفاده می شود از نوع چهار زمانه می باشند . چهار زمانه به این معنا می باشد که این موتورها در چهار سیکل ، انرژی موجود در سوخت را به کار مکانیکی تبدیل می کنند .

چهار سیکل موتور های چهار زمانه عبارتنداز : مکش ، تراکم ، احتراق و در نتیجه تخلیه می باشند .

موتور اتومبیل چگونه سوخت و هوا را با هم ترکیب می‌ کند ؟

در زمان های گذشته  وظیفه ترکیب سوخت و هوا را سیستم های مکانیکی عهده دار بوده اند . سیستمی که این کار توسط آن صورت می گرفت کاربراتور می نامیدند . اساس کار کاربراتور را اثر ونتوری تشکیل داده بود .

در یک توضیح ساده و کلی نگر می‌ توان گفت : در صورتی که شما تغییر قطری به شکل گلوگاه در یک لوله که سیالی از آن می گذرد ایجاد کرده باشید ، سرعت و فشار سیال داخل لوله دچار تغییر می شود .

کابراتور با استفاده کردن از تغییر فشار ایجاد شده و از راه یک مجرای باریک که ژیگلور نامیده می شود سوخت را با نسبت مشخصی با هوا ترکیب می ‌کرد . این نسبت در ایده‌آل ترین و استاندارد ترین حالت باید مقدار 1 واحد جرم سوخت به 14.7  واحد جرم هوا بوده باشد . البته به این نسبت ایده‌آل نسبت استوکیومتریک هم گفته می شود .

ولی در حقیقت بهترین نسبت برای کارکرد موتور اتومبیل عددی حدود  12.5:1 – 12.9:1 می باشد . به این نسبت اصطلاحا LBT هم می گویند .

در این نسبت بررسی شده بهترین خروجی گشتاوری را می‌ توان از موتور اتومبیل گرفت . در اتومبیل های قدیمی این نسبت می بایست دائما به واسطه یک مکانیک حرفه‌ای تنظیم شده باشد ؛ تا اتومبیل بتواند با کمترین میزان آلایندگی و مصرف سوخت توانایی کار کردن داشته باشد .

نقش ایسیو در ترکیب سوخت و هوا برای احتراق در موتور اتومبیل چیست ؟

ولی در دنیای امروز وظیفه کاربراتور را کامل به عده ایسیو اتومبیل و انژکتور ها می گذارند . در سال‌های اخیر آلودگی هوا و مصرف سوخت ، تبدیل به دو مشکل مهم و اساسی برای اتومبیل سازان تبدیل شده است .

بر این اساس که تمامی اتومبیل سازان به دنبال کاهش آلاینده‌ های تولید شده توسط اتومبیل ها و مدیریت بهتر مصرف سوخت در اتومبیل های خود می باشند .

با در نظر داشتن این موضوع و با توجه داشتن به اینکه سیستم‌ های کاربراتوری کنترل دقیقی و درستی بر روی آلایندگی و مصرف سوخت دارا نبودند ؛ سیستم‌ های انژکتوری با کنترل ایسیو را جایگزین کاربراتور کردند .

منبع : emdad747.com

بدودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس سریع ☎️